Marocká čočková polévka

Lenka Němcová
28. května 2018
2 minuty čtení

Jak asi chutná česká klasika říznutá exotikou? To poznáte, až ochutnáte vynikající čočkovou polévku v marockém provedení. Recept je jednoduchý a časově nenáročný – tak, jak by to mělo být. Nutričně vydatný pokrm vám přijde k chuti především v zimě, ale není jediný důvod, proč ho nevyzkoušet kdykoliv během roku.

[hana-code-insert name=’article‘ /]

Ingredience

  • 2 pokrájené cibule
  • 2 rozmačkané stroužky česneku
  • 1 lžička drceného čerstvého zázvoru
  • 6 šálku vody
  • 1 šálek červené čočky
  • 1 plechovka cizrny (vylejte vodu)
  • 1 plechovka fazolí cannellini
  • 1 plechovka rajčat krájených na kostičky
  • ½ šálku mrkve krájené na kostičky
  • 1 lžička garam masala
  • 1 a ½ lžičky mletého kardamomu
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • 1 lžíce olivového oleje

[hana-code-insert name=’dole‘ /]

Postup přípravy

  1. Do velkého hrnce přidejte cibule, česnek a zázvor a osmahněte po dobu cca 5 minut na troše olivového oleje.
  2. Přidejte vodu, čočku, fazole, rajčata, mrkev, celer, garam masala, kardamom, kayenský pepř a kmín. Přiveďte k varu, několik minut vařte a poté pomalu vařte po dobu cca 60 – 90 minut, dokud čočka nezměkne.
  3. Z poloviny polévky udělejte pyré pomocí mixéru a následně jej vraťte zpět do hrnce. Promíchejte a užijte si skvělou polévku!
Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Jídlo a pochoutky,

Poslední aktualizace:  25. července 2023

O autorovi

One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky