Marocká čočková polévka
Jak asi chutná česká klasika říznutá exotikou? To poznáte, až ochutnáte vynikající čočkovou polévku v marockém provedení. Recept je jednoduchý a časově nenáročný – tak, jak by to mělo být. Nutričně vydatný pokrm vám přijde k chuti především v zimě, ale není jediný důvod, proč ho nevyzkoušet kdykoliv během roku.
[hana-code-insert name=’article‘ /]
Ingredience
- 2 pokrájené cibule
- 2 rozmačkané stroužky česneku
- 1 lžička drceného čerstvého zázvoru
- 6 šálku vody
- 1 šálek červené čočky
- 1 plechovka cizrny (vylejte vodu)
- 1 plechovka fazolí cannellini
- 1 plechovka rajčat krájených na kostičky
- ½ šálku mrkve krájené na kostičky
- 1 lžička garam masala
- 1 a ½ lžičky mletého kardamomu
- ½ lžičky mletého kmínu
- 1 lžíce olivového oleje
[hana-code-insert name=’dole‘ /]
Postup přípravy
- Do velkého hrnce přidejte cibule, česnek a zázvor a osmahněte po dobu cca 5 minut na troše olivového oleje.
- Přidejte vodu, čočku, fazole, rajčata, mrkev, celer, garam masala, kardamom, kayenský pepř a kmín. Přiveďte k varu, několik minut vařte a poté pomalu vařte po dobu cca 60 – 90 minut, dokud čočka nezměkne.
- Z poloviny polévky udělejte pyré pomocí mixéru a následně jej vraťte zpět do hrnce. Promíchejte a užijte si skvělou polévku!
Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com
One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý”