Netradiční, ale lahodná polévka s batátem a hruškou
Máte rádi netradiční recepty? Pak vás potěším dalším do sbírky, protože tato batátovo-hrušková polévka rozhodně nepatří do tradiční kuchařky. Ale nenechte se mýlit, po chuťové stránce ji nelze nic vytknout. Je lahodná a zamilujete si ji!
[hana-code-insert name=’article‘ /]
Ingredience
- 1 středně velký batát
- 1 nakrájená hruška
- 1 menší cibule na krájená na kostičky
- 1 lžíce olivového oleje
- ¼ šálku nakrájené mrkve
- ¼ šálku nakrájeného řapíkatého celeru
- ½ lžičky sladké papriky
- 2 šálky vody
- 1 lžička sladkého sirupu (ideálně rýžového sladu)
- ¼ šálku kokosového mléka
- 1 lžička citronové šťávy
- osolit dle chuti
Postup přípravy
Nechte v hrnci zahřát lžíci oleje a poté do něj vložte cibuli, celer a mrkev. Orestujte a po několika minutách přidejte batáty, hrušku a tymián. Ingredience za občasného míchání lehce osmažte na středně velkém ohnu, následně poprašte paprikou, chvíli ji nechte rozvonět a podlijte dvěma hrnky horké vody. Vařte po dobu cca 15 minut, dokud batáty nezměknout.
[hana-code-insert name=’dole‘ /]
Polévku přelijte do mixéru a rozmixujte dohladka. Nakonec přidejte kokosové mléko (případně jinou rostlinnou smetanu, ale kokosové mléko má nejlepší chuť), sladký sirup (rýžový slad), citrónovou šťávu a chvíli vše povařte. Poté můžete servírovat – nechte si chutnat!
One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý”