Ochutnejte „Bahn Bo Hap“ napařované veganské rýžové dortíky
Jednoduchý recept na napařované rýžové dortíky bahn bo hap – houbovitý, sladký a krásný veganský dezert. Příprava je rychlá, snadná a finančně nenáročná. Potěší vás i vaše hosty!
[hana-code-insert name=’article‘ /]
Ingredience
- 600 g rýžové mouky
- 700 ml vlažné vody
- plechovka kokosového mléka
- 130 g bílého cukru (nebo jiného dle chuti)
- 4 lžíce tapiokového škrobu
- 1 a ½ lžíce aktivního sušeného droždí
- ¼ lžičky soli
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 2 lžičky oleje, případně více dle potřeby
[hana-code-insert name=’dole‘ /]
Postup přípravy
- V misce smíchejte rýžovou mouku, kokosové mléko, tapiokový škrob, droždí, vanilkový extrakt a sůl. Šlehejte dohladka a poté zakryjte víkem. Těsto nechte odpočívat než se na povrchu objeví bubliny (cca 2 hodiny). Dobře promíchejte.
- Promažte formičky na dortíky olejem. Na pánev položte napařovací vějíř a naplňte ji vodou do výše jeho dna. Poté na pánev položte formičky a nalijte do nich těsto tak, aby byla pod horním okrajem dostatečná rezerva. Vodu přiveďte k varu, přikryjte a nechte napařovat cca 10 minut. Dortík je hotový v momentě, kdy projde zkouškou párátkem – když do něj píchnete, na párátku by nemělo nic zůstat.
Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com
One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý”