Jídlo a pochoutky

Ochutnejte „Bahn Bo Hap“ napařované veganské rýžové dortíky

Jednoduchý recept na napařované rýžové dortíky bahn bo hap – houbovitý, sladký a krásný veganský dezert. Příprava je rychlá, snadná a finančně nenáročná. Potěší vás i vaše hosty!

Ingredience

  • 600 g rýžové mouky
  • 700 ml vlažné vody
  • plechovka kokosového mléka
  • 130 g bílého cukru (nebo jiného dle chuti)
  • 4 lžíce tapiokového škrobu
  • 1 a ½ lžíce aktivního sušeného droždí
  • ¼ lžičky soli
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžičky oleje, případně více dle potřeby

Postup přípravy

  1. V misce smíchejte rýžovou mouku, kokosové mléko, tapiokový škrob, droždí, vanilkový extrakt a sůl. Šlehejte dohladka a poté zakryjte víkem. Těsto nechte odpočívat než se na povrchu objeví bubliny (cca 2 hodiny). Dobře promíchejte.
  2. Promažte formičky na dortíky olejem. Na pánev položte napařovací vějíř a naplňte ji vodou do výše jeho dna. Poté na pánev položte formičky a nalijte do nich těsto tak, aby byla pod horním okrajem dostatečná rezerva. Vodu přiveďte k varu, přikryjte a nechte napařovat cca 10 minut. Dortík je hotový v momentě, kdy projde zkouškou párátkem – když do něj píchnete, na párátku by nemělo nic zůstat.

Další články

Vino Barbaresco je výborné italské červené víno

Božský nápoj

Jaká vína jsou vhodná pro archivaci? Poradíme vám

Španělský olivový olej v sobě ukrývá spoustu zajímavých tajemství

Gril na kuřata snadno rozšíří vaši nabídku

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *