Ochutnejte „Bahn Bo Hap“ napařované veganské rýžové dortíky

Lenka Němcová
19. dubna 2018
2 minuty čtení

Jednoduchý recept na napařované rýžové dortíky bahn bo hap – houbovitý, sladký a krásný veganský dezert. Příprava je rychlá, snadná a finančně nenáročná. Potěší vás i vaše hosty!

[hana-code-insert name=’article‘ /]

Ingredience

  • 600 g rýžové mouky
  • 700 ml vlažné vody
  • plechovka kokosového mléka
  • 130 g bílého cukru (nebo jiného dle chuti)
  • 4 lžíce tapiokového škrobu
  • 1 a ½ lžíce aktivního sušeného droždí
  • ¼ lžičky soli
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžičky oleje, případně více dle potřeby

[hana-code-insert name=’dole‘ /]

Postup přípravy

  1. V misce smíchejte rýžovou mouku, kokosové mléko, tapiokový škrob, droždí, vanilkový extrakt a sůl. Šlehejte dohladka a poté zakryjte víkem. Těsto nechte odpočívat než se na povrchu objeví bubliny (cca 2 hodiny). Dobře promíchejte.
  2. Promažte formičky na dortíky olejem. Na pánev položte napařovací vějíř a naplňte ji vodou do výše jeho dna. Poté na pánev položte formičky a nalijte do nich těsto tak, aby byla pod horním okrajem dostatečná rezerva. Vodu přiveďte k varu, přikryjte a nechte napařovat cca 10 minut. Dortík je hotový v momentě, kdy projde zkouškou párátkem – když do něj píchnete, na párátku by nemělo nic zůstat.
Zdroje obrázků: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Jídlo a pochoutky,

Poslední aktualizace:  25. července 2023

O autorovi

One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky