Jídlo a pochoutky

Ochutnejte „Bahn Bo Hap“ napařované veganské rýžové dortíky

Jednoduchý recept na napařované rýžové dortíky bahn bo hap – houbovitý, sladký a krásný veganský dezert. Příprava je rychlá, snadná a finančně nenáročná. Potěší vás i vaše hosty!

Ingredience

  • 600 g rýžové mouky
  • 700 ml vlažné vody
  • plechovka kokosového mléka
  • 130 g bílého cukru (nebo jiného dle chuti)
  • 4 lžíce tapiokového škrobu
  • 1 a ½ lžíce aktivního sušeného droždí
  • ¼ lžičky soli
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžičky oleje, případně více dle potřeby

Postup přípravy

  1. V misce smíchejte rýžovou mouku, kokosové mléko, tapiokový škrob, droždí, vanilkový extrakt a sůl. Šlehejte dohladka a poté zakryjte víkem. Těsto nechte odpočívat než se na povrchu objeví bubliny (cca 2 hodiny). Dobře promíchejte.
  2. Promažte formičky na dortíky olejem. Na pánev položte napařovací vějíř a naplňte ji vodou do výše jeho dna. Poté na pánev položte formičky a nalijte do nich těsto tak, aby byla pod horním okrajem dostatečná rezerva. Vodu přiveďte k varu, přikryjte a nechte napařovat cca 10 minut. Dortík je hotový v momentě, kdy projde zkouškou párátkem – když do něj píchnete, na párátku by nemělo nic zůstat.

Další články

Božský nápoj

Jaká vína jsou vhodná pro archivaci? Poradíme vám

Španělský olivový olej v sobě ukrývá spoustu zajímavých tajemství

Gril na kuřata snadno rozšíří vaši nabídku

Připravte se na letní grilování

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.