Rychlé, chutné a veganské: Kukuřičné muffiny

Lenka Němcová
20. dubna 2018
2 minuty čtení

Milujete muffiny, ale netušíte, jak je připravit ze surovin čistě rostlinného původu? Následující recept si zamilujete. Kukuřičné muffiny jsou ideální na svačinku či jako dezert po vydatném obědě. Chutnají skvěle a jejich příprava je nenáročná.

[hana-code-insert name=’article‘ /]

Ingredience

  • 1 a ½ lžičky náhražky vejce
  • 2 lžíce vody
  • 120 gramů žluté kukuřičné mouky
  • 60 gramů jakékoliv jiné mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 2 lžíce bílého či jiného cukru
  • 2 lžičky rostlinného oleje
  • 230 ml vody
  • ½ lžičky soli

[hana-code-insert name=’dole‘ /]

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 230 °C. Vymažte šest formiček na muffiny, případně do nich vložte papírové formičky.
  2. V menší misce smíchejte veganskou náhražku vejce s vodou. V další misce smíchejte kukuřičnou mouku, kypřící prášek, cukr a sůl. Poté přidejte směs „vejce“ z druhé misky, olej a vodu. Míchejte dohladka a připravenou směs nalijte do formiček (do cca poloviny).
  3. Pečte v předehřáté troubě po dobu 10 – 15 min. Že jsou muffiny tak akorát poznáte párátkovou metodou. Když do muffinu píchnete a na párátko se nepřichytí těsto, můžete vytáhnout z trouby.

Nezapomeňte nám dát vědět, jak vám veganské muffiny chutnají!

Zdroj a fotografie: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Jídlo a pochoutky,

Poslední aktualizace:  25. července 2023

O autorovi

One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky