Milujete muffiny, ale netušíte, jak je připravit ze surovin čistě rostlinného původu? Následující recept si zamilujete. Kukuřičné muffiny jsou ideální na svačinku či jako dezert po vydatném obědě. Chutnají skvěle a jejich příprava je nenáročná.
Ingredience
- 1 a ½ lžičky náhražky vejce
- 2 lžíce vody
- 120 gramů žluté kukuřičné mouky
- 60 gramů jakékoliv jiné mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 2 lžíce bílého či jiného cukru
- 2 lžičky rostlinného oleje
- 230 ml vody
- ½ lžičky soli
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 230 °C. Vymažte šest formiček na muffiny, případně do nich vložte papírové formičky.
- V menší misce smíchejte veganskou náhražku vejce s vodou. V další misce smíchejte kukuřičnou mouku, kypřící prášek, cukr a sůl. Poté přidejte směs „vejce“ z druhé misky, olej a vodu. Míchejte dohladka a připravenou směs nalijte do formiček (do cca poloviny).
- Pečte v předehřáté troubě po dobu 10 – 15 min. Že jsou muffiny tak akorát poznáte párátkovou metodou. Když do muffinu píchnete a na párátko se nepřichytí těsto, můžete vytáhnout z trouby.
Nezapomeňte nám dát vědět, jak vám veganské muffiny chutnají!
Přidat komentář