Skvělé veganské langoše

Adam Valový
2. května 2018
2 minuty čtení

Langoše sice nejsou extra zdravé (bohužel ani ty veganské), ale čas od času zhřešit můžete. Následující recept je jednoduchý a rychlý. Výsledek však předčí vaše veškerá očekávání!

[hana-code-insert name=’article‘ /]

Ingredience (na cca 15 ks)

  • lžička cukru
  • jedno balení kvasnic
  • 4 dl teplého sójového mléka
  • ½ kg hladké mouky
  • lžička jedlé sody
  • lžička soli
  • česneková pasta
  • strouhaný veganský sýr
  • jarní cibulka
  • kečup

[hana-code-insert name=’dole‘ /]

Postup přípravy

  1. Prvním krokem je výroba kvásku z kvasnic, sójového mléka a cukru. Nechte po dobu cca 5 minut kynout v teple.
  2. Smíchejte hladkou mouku, sodu, sůl a kvásek a pomocí hnětače důkladně prohněťte (ideálně po dobu několika minut).
  3. Hotové těsto dejte na cca 45 minut do tepla a následně z něj vyválejte tenký plát. Jednotlivá kolečka můžete vykrojit pomocí většího hrníčku, případně použijte kráječ na pizzu. Kolečka osmažte na větší vrstvě oleje.
  4. Až se kolečka osmaží, namažte je česnekovou pastou a ozdobte veganským sýrem a jarní cibulkou. Pro chuť zakapejte kečupem.
Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Jídlo a pochoutky,

Poslední aktualizace:  25. července 2023

O autorovi

Adam Valový Redaktor

Jsem Adam, nomád s duší dobrodruha. Cestování je pro mě životní filozofií, která mi otevírá bránu k novým kulturám, lidem a zážitkům. Pár zemí už jsem navštívil, ale mnohem víc jich mám na svém seznamu.

Zobrazit všechny příspěvky

One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky