Skvělý veganský dezert: Hrušky plněné miso-tahini krémem
A máme tady další velmi jednoduchý a přitom chutný dezert. Pokud vás baví zdravá veganská strava, jistě neodmítnete příležitost, jak si pochutnat bez výčitek.
[hana-code-insert name=’article‘ /]
Ingredience
- hrušky ( množství dle počtu strávníků)
- tahini
- rýžový slad nebo jiné sirupové sladidlo
- bílé miso
[hana-code-insert name=’dole‘ /]
Postup přípravy
- Překrojte hrušky na polovinu, Vytáhněte jadérka a vydlabejte dostatečně velké důlky pro náplň. Hrušky poté naskládejte do připravené pečící misky, do které vylijete asi půl šálku vody (opatření proti spálení).
- Smíchejte dohromady lžičku tahini a lžičku rýžového sladu (případně jiného sladidla dle chuti) a půlku lžičky sladkého bílého miso. Hotovou směs vložte do vydlabaných hrušek.
- Misku nechte v troubě po dobu cca 30 minut na teplotu 200° C a poté ještě čtvrt hodiny na 150° C. Že jsou hrušky hotové, poznáte tak, že hodně změknou. Doslova by se měly rozplývat na jazyku.
A to je vše. Jak sami vidíte, připravit veganský dezert není vůbec složité ani časově náročné. Pochutnejte si!
Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com
One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý”