Super recept: Falešná – veganská – slanina z rýžového papíru
Přešli jste na stravování bez masa, ale chybí vám některé lahůdky, bez kterých si nedokážete představit život? Pokud mezi ně patří i voňavá slanina, máme pro vás skvělou zprávu. Můžete si ji udělat i na veganský způsob. Není to složité ani finančně náročné. Hlavní ingrediencí je rýžový papír. Aroma dosáhnete kombinací papriky a tekutého kouře (liquid smoke).
[hana-code-insert name=’article‘ /]
Ingredience
- 2 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce sojové omáčky s nízkým obsahem soli
- 2 lžičky javorového sirupu
- 1 a ½ lžičky miso pasty
- 1 lžička tekutého kouře
- ½ lžičky mleté papriky
- ½ lžičky mletého pepře
- 2 listy rýžového papíru
[hana-code-insert name=’dole‘ /]
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Smíchejte v míse sezamový olej, sojovou omáčku, javorový sirup, miso, tekutý kouř, papriku a pepř.
- Dva listy rýžového papíru vložte do mísy se studenou vodou dokud nejsou mírně měkké a poddajné (cca 30 sekund). Poté papír nakrájejte na plátky pomocí kráječe na pizzu. Všechny plátky ponořte do směsi v míse a poté přendejte na pečící papír. Ten opatrně vložte přímo na rošt v troubě.
- V předehřáté troubě pečte tak dlouho, dokud proužky nebudou suché. Obvykle 6 – 8 minut. Nezapomeňte nám dát vědět, jak jste si pochutnali!
Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com
One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý”