Veganská svíčková s knedlíky z jáhlů
A pak, že to nejde! Pokud jste se rozhodli pro zdravější stravování a vyřadili ze svého jídelníčku živočišné produkty, možná vám chybí některé klasické chutě. Třeba taková svíčková – dali byste si ji na sobotní oběd? Vaše přání se může stát skutečností – tento recept vás zbaví veškerých předsudků ohledně veganské stravy (pokud ještě nějaké máte). Jdeme na to…
[hana-code-insert name=’article‘ /]
Ingredience
- 2 velké mrkve
- 2 velké petržele
- menší kus celeru
- 2 velké cibule
- sůl
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- 3 hřebíčky
- 3 kousky jalovce
- 3 polévkové lžíce ume octa
- kukuřičná mouka
- rostlinná smetana, nebo rýžový krém
- uzené tofu
- 2 velké cibule
[hana-code-insert name=’dole‘ /]
Postup přípravy
- Mrkev, petržel, celer a cibuli nakrájejte na větší kousky. Zeleninu krátce orestujte na sezamovém oleji (stačí 3 lžičky) a zalijte takovým množstvím vody, aby byla zcela ponořena. Přidejte sůl, bobkový list, nové koření, hřebíček, jalovec ume ocet. Na mírném plameni vařte tak dlouho, dokud nebude zelenina měkká.
- Zeleninu dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Poté vraťte zpět do hrnce, nechte trochu zredukovat a zjemněte rostlinnou smetanou či rýžovým krémem.
- Veganská svíčková je skvělá s pštrosími knedlíky s náplní z uzeného tofu. Ty připravíte tak, že ve vodě povaříte jáhly (v poměru 1 : 2,5 zrna k vodě) po dobu cca 30 min. Poté ochlaďte a přidejte kukuřičnou mouku, dokud nedosáhnete těsta tužší konzistence, které bude držet tvar.
- Na oleji si zpěňte jemně nakrájenou cibuli a smažte společně s kousky uzeného tofu tak dlouho, dokud cibulka nedosáhne zlatohnědé barvy. Tuto směs použijete jako náplň do knedlíků.
- Těsto rozválejte do tvaru sušenky, naplňte ho směsí cibule a tofu a udělejte kouli. Uvařte ve slané vodě (že jsou hotové poznáte tak, že vyplavou ze dna l povrchu).
Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com
One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý”