Vynikající polévka z černých fazolí
Fazolová polévka je jednoduchá, hutná a po chuťové stránce ji nelze nic vytknout. Tento recept je navíc trochu odlišný od variant, se kterými jste se doposud setkali. Chcete-li si fazolovou polévku vychutnat tak trochu jinak než obvykle, směle do toho – nebudete litovat!
[hana-code-insert name=’article‘ /]
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 větší cibule (nakrájená)
- 1 stonek celeru (nakrájený)
- 2 mrkve (nakrájené)
- 4 stroužky česneku (nakrájené)
- 2 lžíce chilli prášku
- 1 lžíce mletého kmínu
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 4 plechovky černých fazolí
- 1 plechovka kukuřice
- 1 plechovka krájených rajčat
[hana-code-insert name=’dole‘ /]
Postup přípravy
- Ve větším hrnci rozehřejte olej na střední teplotu. Zpěňte cibuli, celer, mrkev a česnek na cca 5 minut. Posypejte chilli práškem, kmínem a černým pepřem a nechte minutu vařit. Poté vmíchejte zeleninový vývar, 2 plechovky fazolí a kukuřici. Přiveďte k varu.
- Mezitím, kuchyňským robotem nebo mixérem, zpracujte zbývající 2 plechovky fazolí a rajčat do hladka. Vmíchejte do vařící polévky, snižte oheň na střední teplotu a nechte vřít po dobu 15 minut.
Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com
One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý”