Dokument o Vémolovi: Terminátor jako Zosobnění extrému

Adam Valový
23. srpna 2023
3 minuty čtení

Karel Vémola, známý pod přezdívkou Karlos nebo Terminátor, je legendárním českým MMA zápasníkem, jehož popularita přesáhla hranice republiky. Držitel několika mistrovských titulů ve střední a polotěžké váze si získal srdce fanoušků po celém světě a stal se prvním Čechem v UFC. Jeho životní příběh a nekonvenční styl budou brzy zachyceny ve filmu, který režírují uznávaní dokumentaristé Šimon Šafránek a Michal Samir.

Šimon Šafránek (možná znáte jeho filmy King Skate a Meky), spojil síly s Michalem Samirem, který se proslavil fikcí Iveta od Voya, filmem, který stylizovaně vypráví tragický příběh české popové hvězdy Ivety Bartošové. Samir se již před deseti lety chopil kamery a natočil pro film o Karlosovi Vémolovi první, dosud nezveřejněné záběry z jeho soukromí. Spojení talentovaných tvůrců slibuje film, který nebude jen povrchním pohledem na jeho život, ale pronikne i do hlubších vrstev Terminátorova bytí.

Režisér Michal Samir popisuje film jako pohled na „extrémního člověka v extrémní době“. Vémolův život je plný fascinujících momentů, které se vymykají běžným vzorcům. Snímek se zaměří nejen na jeho úspěchy v boji, ale také na jeho osobní život v roli otce, partnera a citlivého milovníka zvířat. Zároveň však odhalí jeho neústupnost a hranice, které klade lidem kolem sebe. Samir zdůrazňuje, že film nebude jen glorifikací bojovníka, ale nabídne komplexní pohled na osobnost, která se pohybuje na pokraji běžných hodnot a životních stylů.

První upoutávka na film, který má mít premiéru v lednu příštího roku, jasně ukazuje, že tvůrci směřují k vyváženému portrétu. Dosavadní tvorba Šimona Šafránka naznačuje, že se nemáme těšit na konfrontace nebo kontroverze, ale na kvalitně provedený snímek o oblíbené osobnosti.

MMA zápasy se pohybují na rozhraní sportu, zábavy a bulváru. Tvůrci doufají, že filmem dokážou zachytit energii tohoto fenoménu a prostřednictvím Karlose Vémoly nám přiblíží jeho podstatu. Kombinace Šafránkova filmařského umění a Samirovy schopnosti vyprávět příběhy slibuje, že diváci budou moci nahlédnout za kulisy života extrémního bojovníka a uvidí ho jako člověka s mnoha rolemi a odstíny.

Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Filmy a seriály,

Poslední aktualizace:  23. srpna 2023

O autorovi

Adam Valový Redaktor

Jsem Adam, nomád s duší dobrodruha. Cestování je pro mě životní filozofií, která mi otevírá bránu k novým kulturám, lidem a zážitkům. Pár zemí už jsem navštívil, ale mnohem víc jich mám na svém seznamu.

Zobrazit všechny příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky