Nová hraná Sněhurka dostane originální příběh. Zřejmě bez milostné zápletky!

Adam Valový
21. srpna 2023
3 minuty čtení

Hollywoodské adaptace klasických pohádek mnohdy nabízejí nové a moderní pohledy na známé příběhy. Jedním z těchto projektů je i připravovaná hraná verze Sněhurky, kterou bude (pravděpodobně) hrát mladá herečka Rachel Zegler. Jedním z klíčových prvků, kterým se nová adaptace odlišuje, je absence tradičního milostného příběhu s princem, jež byl v původní verzi z roku 1937. Tato „změna „inovace“ vyvolala živou diskuzi mezi fanoušky i odborníky na filmovou tvorbu.

Rachel Zegler, která se stane novou Sněhurkou, se k důvodu této změny ve scénáři již vyjádřila. Podotkla, že původní pohádka obsahovala milostný příběh s chlapem, který princeznu doslova stalkoval. Tuto zápletku označila za divnou a… divnou. Nové dobrodružství Sněhurky se tedy uchýlí jiným směrem a nechá stranou ústřední milostný motiv, který byl v minulosti často kritizován jako nezdravý a nepřiměřený – tedy minimálně z pohledu dnešní společnosti.

Nový film má být podle Rachel Zegler především o jiných hodnotách a poselství. Zatímco původní verze vykreslovala Sněhurku jako princeznou čekající na svého záchranáře v podobě prince, nová adaptace ji chce zobrazit jako silnou a nezávislou vůdkyni. Herečka zdůraznila, že Sněhurka nebude snít o pravé lásce, ale spíše o tom, že se stane vůdkyní, kterou již od dětství viděl její otec jako nebojácnou a odvážnou osobnost.

Kromě změn ve vyprávění klasického příběhu vyšly na povrch i další fakta. Diváckou veřejností koluje kritika ohledně ztvárnění trpaslíků. Na internetu se objevila fotka, která naznačuje, že sedm trpaslíků z nového filmu bude mít výrazně odlišný vzhled a postavy než tradiční trpaslíci. Tento krok byl interpretován jako snaha o zavedení „diverzity“ a omlazení známých postav, což u řady fanoušků vyvolalo značně negativní reakce.

Změny ve scénáři i uchopení postav jsou bezesporu riskantním krokem, který může vyvolat u fanoušků a diváků silné emoce. Mnozí jsou již nyní velmi kritičtí a označují novou Sněhurku za nepovedenou reinterpretaci klasického příběhu. Na druhou stranu je však nutné brát v úvahu, že každá generace má od filmů své vlastní vnímání hodnot a očekávání.

Vývoj nové hrané verze Sněhurky ukazuje, že se Hollywood snaží reagovat na současné společenské a kulturní změny. Přestože mohou být kontroverzní, mají za cíl přinést do tvorby nové perspektivy a aktuální hodnoty. Nakonec bude zase a jenom na divácích, aby posoudili, zda se novinka stane pro Disney ztrátovým filmem či naopak přínosem. Kdo ví, třeba nás nakonec ta „tak trochu jiná Sněhurka“ podaří a získá veskrze kladné hodnocení.

Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Filmy a seriály,

Poslední aktualizace:  21. srpna 2023

O autorovi

Adam Valový Redaktor

Jsem Adam, nomád s duší dobrodruha. Cestování je pro mě životní filozofií, která mi otevírá bránu k novým kulturám, lidem a zážitkům. Pár zemí už jsem navštívil, ale mnohem víc jich mám na svém seznamu.

Zobrazit všechny příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky