Vězeň ve vlastní hlavě: Trailer a základní informace o novém českém filmu

Adam Valový
26. srpna 2023
4 minuty čtení

Nový český film „Vězeň ve vlastní hlavě“ režírovaný Tomášem Mašínem a napsaný scenáristkou Alicí Nellis přináší do kin divákům emotivní a napínavý příběh o ztrátě hlasu a hledání pravdy. Film, který vstoupí na plátna kin 7. září, se zaměřuje na tajemství muže sužovaného poruchou řeči po úrazu a jeho složité vztahy s třemi významnými ženami jeho života.

Veterinář Martin, ztvárněný slovenským hercem Mariánem Mitašem, prochází životem s neobvyklým hendikepem. Po úrazu hlavy přišel o schopnost komunikace kvůli poruše řeči nazývané afázie. Přestože byl znevýhodněný, zachoval si ve svém životě důležité ženy – manželku Eriku, matku Danu a veterinářku Janu, která se stala klíčovou postavou jeho osudu. Martinova afázie se stává nejen hlavním tématem filmu, ale i základem pro odhalení tajemství, které se za jeho nehodou skrývá.

Film přináší divákům unikátní pohled na život s postižením, kdy komunikace není samozřejmostí jako u zdravého člověka. Scenáristka Alice Nellis a režisér Tomáš Mašín se rozhodli pro tuto tématiku ve své první spolupráci, a vytvořili tak film plný emocí, otázek a nečekaných zvratů.

V příběhu se objevuje ženský trojúhelník, který tvoří manželka Erika (Jana Plodková), matka Dana (Milena Steinmasslová) a kolegyně Jana (Magdalena Borová). Každá z těchto postav má svou vlastní verzi událostí, které vedly k Martinově úrazu. Kriminální zápletka filmu začíná vycházet najevo, když policie šťourá do událostí kolem nehody. A právě prostřednictvím výslechů těchto tří žen se diváci postupně dostávají k pravdě.

Herecké obsazení filmu zahrnuje talentované jména českého a slovenského filmu, jako jsou Marián Mitaš, Jana Plodková, Milena Steinmasslová a Magdalena Borová. Kromě toho se v filmu představí i Jan Révai a Igor Chmela v rolích kriminálních vyšetřovatelů.

Režisér Tomáš Mašín objasnil, co ho daném tématu přitahuje: „Jak lze vlastně odvyprávět příběh člověka, když nedokáže psát ani mluvit? To mě lákalo.“ Film podle něj kombinuje detektivní a dramatický žánr s prvky lovestory, a představuje emocionálně intenzivní příběh, který odhaluje vztahy a tajemství postupně.

Představitel hlavní role Marián Mitaš přidal svůj pohled na film: „Má totiž obrovské tajemství a strašně dobře s ním pracuje. Všech těch sto stran je člověk v napětí a zajímá ho, co se bude dít dál a stále přichází nové zvraty a postupně se to odhaluje… Je to zajímavé i žánrově, protože je to vlastně detektivka, přes kterou se dostáváme k těžkému údělu jednoho člověka.“

Snímek „Vězeň ve vlastní hlavě“ slibuje divákům nejen silné herecké výkony a napínavý příběh, ale i hlubokou reflexi nad životem s postižením a jeho vlivem na mezilidské vztahy. S příslibem emocionální jízdy a nečekaných zvratů vstupuje tento film do kin a nabízí nám pohled do nitra člověka, který je vězněm ve vlastní hlavě.

Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Filmy a seriály,

Poslední aktualizace:  26. srpna 2023

O autorovi

Adam Valový Redaktor

Jsem Adam, nomád s duší dobrodruha. Cestování je pro mě životní filozofií, která mi otevírá bránu k novým kulturám, lidem a zážitkům. Pár zemí už jsem navštívil, ale mnohem víc jich mám na svém seznamu.

Zobrazit všechny příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky