Jako magická koule: Jak vypadá, když se vyfotí praskající vodní balónek?

Lenka Němcová
29. března 2018
2 minuty čtení

Znáte lepší zábavu než propichování nafukovacích balónků plných vody? Pokud jste to ještě nikdy nedělali, napravte to. Je to opravdu zábavná činnost, a to především tehdy, když ji děláte společně s dětmi. Ale to není případ londýnského fotografa Edwarda Horsforda. Ten balóny propichuje z úplně jiných důvodů – chce zachytit úžasné okamžiky, které následují jen ve zlomku sekundy po explozi.

Zachytit praskající vodní balónek není taková legrace, jak se možná na první pohled jeví. I pro tak zkušeného fotografa, jako je Horsford, to znamenalo spoustu příprav. Uvedl, že většinou používá malé balónky, takže když je naplní vodou, guma je hodně napnutá. Sem tam k vodě přidá i nějaké to barvivo – pro efekt. K propichování používá zaostřenou ocelovou tyčinku. Balónky propichuje ve vzduchu i na stojánku.

Jak snímky londýnského kreativního fotografa vypadají, se můžete podívat níže. A pokud vás zajímá, jakým způsobem takovou krásu nafotil, koukněte se na https://www.diyphotography.net/edward-horsford-creates-amazing-bursting-balloons-photographs-interview-and-tutorial/. Raději se ho však nesnažte napodobit dříve, než se na to plně připravíte. Za perfektními fotkami se skrývá spousta dřiny.


[hana-code-insert name=’article‘ /]


[hana-code-insert name=’dole‘ /]
 

Zdroj a fotografie: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Zábava,

Poslední aktualizace:  25. července 2023

O autorovi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky