Rozhodně nejsi zvaná na mou bat micvu! Aneb jak Adam Sandler zapojil do nové komedie snad celou svou rodinu

Adam Valový
29. srpna 2023
3 minuty čtení

Adam Sandler, slavný komik a herec, se vrátil na obrazovky Netflixu se svou nejnovější komedií, která nese nezaměnitelný název „Rozhodně nejsi zvaná na mou bat micvu!“. Film má výrazné náboženské a rodinné motivy, což je typické pro mnoho projektů, ve kterých se Sandler objevuje. Ve filmu nejen že si zahrál hlavní roli, ale také přizval členy své vlastní rodiny, což posiluje autenticitu dějové linie.

Hlavní dějová linka se točí kolem dcery Adama Sandlera – Sunny Sandler, jež hraje postavu jménem Stacy Friedman. Stacy je dospívající dívka, která se připravuje na oslavu svých čtrnáctých narozenin a přijetí do dospělosti podle židovských tradic. Svou bat micvu si představuje jako ohromnou párty a tento významný okamžik získává trhlinu, když se Stacy dostane do konfliktu se svou dlouholetou nejlepší kamarádkou – jak jinak než kvůli chlapci. Sandler v tomto filmu nejenže představuje roli Staciny otce, ale hraje také sám sebe v roli tátu, který se snaží udržet humoristický tón v rodinném chaosu.

Film se snaží reflektovat židovské kořeny Adama Sandlera a jeho postavy, což je zjevné v několika scénách týkajících se židovských tradic, jako je právě bat micva – důležitý krok v životě židovské dívky. Toto téma však není vykresleno příliš hluboce, ačkoli se v několika momentech odráží zážitky z hercových vlastních židovských zkušeností.

Režisérka Sammi Cohen se snažila vytvořit komický a srdceryvný příběh o dospívání, ale často se zdá, že postavy a prostředí jsou více stylizované než uvěřitelné. Hlavní konflikt mezi Stacy a její kamarádkou Lydií je „pouze“ typickým pubertálním nedorozuměním, které může být pro náročného diváka poněkud povrchní a předvídatelné.

Humor ve filmu často sklouzává do klišé a některé scény jsou spíše trapné než vtipné. Adam Sandler jako otec se sice snaží udržet komický tón, ale některé jeho poznámky a vtipy mohou na citlivějšího diváka působit nevhodně až nechutně, což narušuje celkovou atmosféru filmu.

„Rozhodně nejsi zvaná na mou bat micvu!“ bezesporu není Sandlerovým nejlepším projektem. Film se snaží spojit humor s rodinnými a náboženskými tématy, ale nedosahuje příliš hlubokého emocionálního spojení s diváky. Sandlerova snaha zachytit rodinné a židovské kořeny je obdivuhodná, ale provedení a humor filmu zanechávají spíše nepříjemný dojem.

Pro fanoušky Adama Sandlera a jeho přístupu k humoru může být tento snímek stále zajímavým zážitkem. Nicméně pro ty, kteří hledají hlubší a autentičtější příběh o dospívání a rodinných hodnotách, půjde spíše o zklamání.

Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Filmy a seriály,

Poslední aktualizace:  29. srpna 2023

O autorovi

Adam Valový Redaktor

Jsem Adam, nomád s duší dobrodruha. Cestování je pro mě životní filozofií, která mi otevírá bránu k novým kulturám, lidem a zážitkům. Pár zemí už jsem navštívil, ale mnohem víc jich mám na svém seznamu.

Zobrazit všechny příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky