Za dva miliony si můžete nechat naklonovat svého psa

Adam Valový
14. května 2018
2 minuty čtení

Život s čtyřnohým kamarádem je jedna velká jízda. Někdy však končí příliš brzy a páníček s tím nic neudělá. Po psovi zbude jen obojek, vodítko a spousta krásných vzpomínek… Ale nemuselo byt o tak být, neboť se nabízí možnost, jak zvíře opět dostat mezi živé. Zbláznili jsme se? My rozhodně ne, ale vědátoři z jihokorejské společnosti Sooam Biotech si tak trochu hrají na bohy. Dokáží naklonovat jakéhokoliv psa. Bez legrace.

[hana-code-insert name=’article‘ /]

Klonování není žádná novinka, ale fakt, že se již provádí komerčně, vás možná zarazí. Službu již využila například slavná herečka Barbra Streisand, díky které se klonování psů dostalo do širšího podvědomí.

Co byste o klonování, tedy kromě toho, že stojí sto tisíc amerických dolarů, měli vědět? Třeba to, že jihokorejci naklonují psa každé velikosti i plemene, ovšem pravděpodobnost, že se to povede, není stoprocentní. V případě neúspěchu však můžete pokus opakovat.

Naklonované zvíře je v podstatě stejné jako originál, ale neznamená to, že se bude chovat stejně. Záleží na výchově, prostředí a dalších faktorech. Čistě teoreticky – v případě naprosto identických podmínek by z naklonovaného psa mohl vyrůst stejný jedinec, ale v praxi to není možné. Přesto můžete mít pejska, který má DNA shodné s tím zemřelým.

[hana-code-insert name=’dole‘ /]

Pokud vás téma zaujalo, podívejte se na http://en.sooam.com, kde najdete konkrétní informace o procesu kolování i fotogalerii již naklonovaných psů. Sami nevíme, co si o technologii myslet. Na jedné straně jde z klonování strach, ale na straně druhé je možnost, že se z onoho světa alespoň z části vrátí milovaný mazlíček, naprosto úžasná. Co si o tom myslíte vy?

Zdroj a fotografie: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Technologie,

Poslední aktualizace:  25. července 2023

O autorovi

Adam Valový Redaktor

Jsem Adam, nomád s duší dobrodruha. Cestování je pro mě životní filozofií, která mi otevírá bránu k novým kulturám, lidem a zážitkům. Pár zemí už jsem navštívil, ale mnohem víc jich mám na svém seznamu.

Zobrazit všechny příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky